Rum van de maand April 2024:

Mates XO

Mates begon zijn reis hier in Nederland in 2019 toen Bart en twee van zijn Mates Mates Spirits officieel registreerden en hun eerste 3000 flessen Mates Gold Rum blendden. Na het succes van hun originele rum is het Mates-assortiment in 2023 uitgebreid met de lancering van Mates White Rum en Mates XO Rum.

Het Caribisch gebied ontmoet Zuid-Amerika in Mates XO Rum. De combinatie van 2 fantastische 8 jaar oude rum uit Barbados en de Dominicaanse Republiek is gemengd met Mates 5-8 jaar oude rum uit Nicaragua. Elk van de landen staat bekend om hun rumproductie en unieke tradities, en samen is het resultaat een rum die heerlijk zacht is met een goed afgeronde smaak. De natuurlijke zoetheid komt van het gebruik van ex-boubonvaten, gemaakt van eikenhout.

Mates rum is "Gemaakt door Mates, voor Mates"

Goed om te weten .... Mates geven om het milieu. Hun glazen fles is 35% lichter dan het origineel, wat minder CO2-uitstoot per fles betekent tijdens de productie en ook in de hele toeleveringsketen

De boterachtige smaak van Mates XO Rum maakt hem perfect om puur of met ijs te drinken.

Oude rum is geweldig in cocktails, vooral in een Rum Old Fashioned. Voeg ijs toe aan een glas, giet er 50 ml Mates XO Rum, 2 druppels Angostura bitters, een druppel Angostura sinaasappelbitter en 10 ml suikersiroop bij. Roer met een eetlepel en voeg een vleugje sinaasappelschil toe om te garneren.

 

Prijs per fles € 47,99
Nu voor slechts € 39,99