Over ons.

 

Al ruim 22 jaar ben ik, als franchiser van Gall&Gall, de dorpsslijter Leidschendam. Begin 2020 moest ik de winkel gaan verbouwen naar de maatstaven van Gall&Gall BV want anders zou het franchise contract niet worden verlengd. Tussen de gesprekken met Gall&Gall door ben ik mij ook af gaan vragen of ik de formule nog wel bij vond passen. Het antwoord was een duidelijke nee. De formule is prima maar ik kon mijn ei er niet meer in kwijt. Ik heb toen besloten om de winkel niet te gaan verbouwen en dat betekende dat Gall&Gall het franchise contact ontbond.

Dat ik in de drank zou blijven was een feit. Ik heb volgens de doctor meer wijn door mijn aderen lopen dan bloed, dat zegt genoeg. Een nieuw ondernemingsplan werd geschreven en het eerste persbericht dat verstuurd werd dekte de hele lading; Gall&Gall Verbeek wordt Drankenspeciaalzaak Peet.

Drankenspeciaalzaak Peet is dan ook geen gewone slijterij meer. Het is een ontmoetingsplaats voor mensen die houden van mooie producten. Een Proeflokaal waar mensen kennis kunnen maken met en genieten van de lekkerste wijnen. Al dan niet met een bijpassend hapje. Daarnaast verkoop ik geen doorsnee wijnen maar producten die gemaakt zijn met passie, liefde en een verhaal hebben. En dat verhaal vertel ik je graag!

De winkel voelt nu als een huiskamer in plaats van een strakke slijterij. Vooral de 4 Proefvaten trekken de aandacht. Hierop staan altijd flessen op en open om kennis met ze te maken. Daarnaast bevindt zich onder de winkel De Schatkelder van Leidschendam. Hier staan vele soorten whisky die hun verhaal graag willen vertellen en ligt er een bijzonder assortiment wijnen die graag van eigenaar wisselen.

Wijn en Whisky, dat zijn de twee productgroepen waar ik mij op richt. In 2015 is de zaak zelfs uitgeroepen als Whiskyspeciaalzaak van Nederland. een titel waar ik nu nog trots op ben. Ik weet dat ik nooit de beste wijnspeciaalzaak van Nederland zal gaan worden maar heb mij zelf wel als doel gesteld om heel Leidschendam-Voorburg te laten kennis maken en te laten genieten van de mooiste wijnen.

Hoe ik dat doel wil gaan bereiken is simpel. Tweemaal per maand schrijf ik een Nieuwsbrief met daarin Wijnnieuwtjes, nieuwe, in het assortiment opgenomen, wijnhuizen, data van wijnproeverijen en natuurlijk leuke aanbiedingen. Daarnaast werk ik zoveel als mogelijk samen met de Vers ondernemers in het Leidschendam Centrum. Op deze manier ontstaan er de lekkerste wijn en spijs combinatie.

Wist je dat je met minimaal 6 personen al een wijnproeverij in de Schatkelder van Leidschendam zelf kan organiseren? Wil je op de hoogte gehouden worden van mijn wijnactiviteiten laat dat dan even weten en stuur een mailtje naar info@drankenspeciaalzaakpeet.nl

Het spreekt voor zich dat, om Leidschendam-Voorburg te laten genieten van lekkere wijnen, er een bijzonder lekker assortiment wijnen aanwezig moeten zijn. Momenteel bestaat mijn wijnassortiment uit meer dan 500 soorten wijn. Bijna elk producerend wijnland is aanwezig. Teveel soorten om op te noemen. Toch wil ik er enkele noemen die hun sporen verdiend hebben en uitblinken in hun prijs – kwaliteit verhouding.

 

 • Bodegas Salentein uit Argentinië
 • Viña Errazuriz uit Chili
 • Graham’s Port uit Portugal
 • Bodegas Ramon Bilbao uit Spanje
 • Champagne Bollinger uit Frankijk
 • Laurent Miquel uit Frankijk
 • Laurent Miquel uit Frankijk
 • Kendall-Jackson uit Californië

 

Ik hoop dat je na het lezen enthousiast en nieuwsgierig bent geworden en je ooit in Drankenspeciaalzaak Peet te mogen ontvangen.

Genietze!

Peet

Adresgegevens

Openingstijden

 • Maandag: 12.00 – 18.00uur
 • Dinsdag: 9.00 – 18.00uur
 • Woensdag: 9.00 – 18.00uur
 • Donderdag: 9.00 – 18.00uur
 • Vrijdag: 9.00 – 18.00uur
 • Zaterdag: 9.00 – 18.00uur