Wijn van de Maand September

BIO La Casa de Bio Carmen

Verdejo

La Casa De bio! Dat klinkt als muziek in de oren en veelbelovend! Maakt zijn naam ook helemaal waar met schone en heldere biologische wijnen. En daar houden we van! Afkomstig uit de wijnregio Castilla La Mancha,

Biologische geteelde wijngaarden en vegan gevinifieerd. Hier met de lokale Verdejo. Een lichtgele kleur met groenachtige hints.  Intense aroma's van wit fruit, tropisch fruit, pompelmoes. Lekker veel sap. Fris en zeer fruitig met een goede structuur.

 

Spijs & moment

Aperitief wijn en altijd geschikt om bij gegrilde gerechten, groentegerechten en tapas te schenken. Schenk hem op 8-10 graden en dan voelt ie zich op zijn lekkerst.

 

Shiraz-Cabernet Sauvignon-Tempranillo

Wijnmaker Manuel maakt er hier weer een potje van. Maar wel een erg lekker potje. Zodanig dat zijn naam op het etiket bij la Casa de Bio mag!  Gemaakt van Shiraz, Cabernet en lokale held Tempranillo. Allemaal biologisch geteeld in Castilla La Mancha.

Dit doordachte mengelmoesje resulteert in een sappig, soepel kersenrood met wat verrassends robuusts in de finale. Vegan dus iedereen kan zich laven aan dit rood wat ook nog een beetje nieuw hout heeft meegekregen. Laat Manuel maar schuiven!

 

Spijs & moment

Manuel staat ook zijn mannetje in de keuken. Voor bij het koken en samen met zijn gemaakte Tapas als Albondigas, Serrano ham, Empanadas en Tortilla met chorizo.

 

Prijs normaal € 8,49

In de maand September voor € 7,49